Állásajánlat

A munka jellegéből adódóan elsősorban fiatal munkatársat keresünk, szervizes munkakörbe; pályakezdők jelentkezését is várjuk.

Az Ön feladatai a következők lesznek:

Ipari légkompresszorok szervizelése, javítása, hibaelhárítás.

A jelentkezés feltételei:

 • autószerelő, vagy hasonló műszaki végzettség,
 • műszaki beállítottság, önálló munkavégzésre való képesség,
 • jó kommunikációs képesség,
 • jó problémamegoldó képesség,
 • igényes munkavégzés és megjelenés,
 • rugalmasság,
 • minimum B kategóriás jogosítvány, belföldi utazás vállalása.

Amit az Airtech kínál:

 • betanítás,
 • megbecsülés,
 • stabil munkáltatói háttér, jó munkakörülmények,
 • versenyképes jövedelem,
 • céges autó biztosítása, ha a munkavégzés nem a telephelyünkön történik.

Amennyiben Ön "a jelentkezés feltételei" részben leírtak valamelyikének nem tesz eleget, kérjük, hogy ne jelentkezzen az állásajánlatunkra!
Elsősorban a szakmájában dolgozó munkást keresünk, vagy olyan pályakezdőket, aki a szakmájában szeretne elhelyezkedni.

Jelentkezni rövid, fényképes önéletrajzzal az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mailcímen lehet.

Lehetőség szerint igyekszünk minden megkeresésre válaszolni.

Hővisszanyerés = Költségcsökkentés

(hővisszanyerő, energia-megtakarítás, hőcserélő)

Az újrahasznosított energiának jelentős költségcsökkentő hatása van minden felhasználó számára és nem utolsósorban az ökológiai lábnyomunkat is csökkenti!

energiacsokkentes2

Általában a sűrített levegőről és a visszanyerhető energiáról

energiacsokkentes3A levegő komprimálása során hő szabadul fel. A keletkezett hő még mielőtt bekerülne a csőhálózatba, kivonásra kerül a levegőből, így az alapesetben nem lesz hasznosítva. Ezt a hőt általában szabad-levegővel, vagy vízzel hűtik le.

Sok sűrített levegőt előállító rendszer nyújt jelentős és gyakran kihasználatlan energiamegtakarítási lehetőséget, felhasználatlan energia formájában. Egy nagyipari üzem esetén a sűrített levegő előállítási költsége az összes energiaköltség 80%-át is kiteheti. Egy kompresszor üzemeltetése során a keletkezett hőenergiának akár a 94%-as is visszanyerhető, például egy olajmentes csavarkompresszor esetén 90 °C-os vízként.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy kompresszor kW-ban kifejezett teljesítményének a 75%-a az ami megtakarítható energia.

energiacsokkentes

A megtérülés folyamata

Egy kompresszor rendszerben nem mindig keletkezik olyan újrahasznosítható energia, amit fűtésre lehet fordítani. A visszanyerhető energia mennyiségét nagyban befolyásolja, hogy a kompresszor épp terhelt, vagy terheletlen állapotban működik. Az újrahasznosítható hőenergia akkor hasznosítható a legjobban, ha azt a rendszer képes előállítani, ami akkor keletkezik, ha a kompresszor terhelt állapotban fut. Ahhoz, hogy az energiavisszanyerés megvalósítható legyen, viszonylag stabil hőenergiára van szükséges.

Két féle lehetőség kínálkozik az energia újrahasznosítására:

Meleg-levegőként történő újrahasznosítás

Egy léghűtéses kompresszor a működése során nagy mennyiségű meleg levegőt állít elő. A meleg levegő újrahasznosítására az egyik legideálisabb módszer, hogy ezt a levegőt direkt módon a fűtendő helyiségbe juttatjuk.

Ebben az esetben a kompresszor hűtési rendszeréből kiáramló meleg levegő egy csatornán keresztül a fűtendő térbe távozik. Amikor egy épületnek nincs szüksége (további) fűtésre, akkor egy termosztát-vezérlés a csatornában elzárja a levegő útját és kiengedi a szabd tér felé. A hatékonyságot csökkenti, hogy a kompresszor és a fűtendő épület közti szakaszt szükségtelenül fűtjük, továbbá az energia újrahasznosítása bekorlátozódik a hidegebb időkre. A meleg levegő energiájának direkt módon való hasznosítása főleg kisebb vállalkozásoknál és kis teljesítményű kompresszorok esetében megszokott.

Melegvízként való újrahasznosítás

A visszaforgatott energia vízrendszerbe való kapcsolása 10kW-os kompresszor-teljesítmény felett a legideálisabb. A visszaforgatott energiának egy vízrendszerbe való csatlakoztatása sokkal komplexebb feladat, mint az előbb tárgyalt meleg levegő újrahasznosítás. Ebben az esetben az energiavisszanyerés egy hőcserélőn keresztül történik és az így keletkezett meleg víz akár többféleképpen is hasznosítható.

Egy hőcserélővel akár 90 °C-os víz is kinyerhető, ami ki tudja egészíteni a fűtésrendszert. A vizet mosásra, takarításra, zuhanyzásra, stb. is lehet használni, de ez esetben szükség van egy bojler telepítésére. Tehát a visszaforgatott energia csökkenti a fűtési költségeket: rövidebb ideig üzemel a kazán és a bojler is kevesebbszer kapcsol be.

A sűrített levegőből való energiavisszanyerés feltételei az egyes kompresszorfajtáktól függően eltérnek egymástól. A vízhűtéses és az olajmentes kompresszorokban keletkezett hőt könnyű kinyerni, a vizet akár 90 °C-ra is képesek felmelegíteni.

Egy olajbefecskendezéses kompresszor energia-visszanyerési tulajdonsága valamivel korlátozottabb, de képes a hálózati-melegvizet 50-60 °C-ra is felmelegíteni.

A többi kompresszorfajtából való energiavisszanyerés csekély mértékben megvalósítható.

Usetheenergytwice

Reméljük, hogy a fenti cikkünkkel sikerült sok kérdésükre választ adni és elgondolkodtatni Önöket egy energia-visszanyerő rendszer kiépítéséről.

Ha érdeklődne, vagy árajánlatot szeretne kapni egy hővisszanyerő rendszerről, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Boge sűrítő időszaki felújítása

Egy 160 kW-os Boge kompresszor sűrítőelemének időszaki felújítására kaptunk megbízást. A lenti képeken láthatják a munka egyes fázisait, a csavarelem összetevőit és a munkatársak oktatását. A felújítás során SKF csapágykészlet és erlingklinger szimering került beépítésre.

Egy sűrítőelem időszaki szervizére, meghatározott üzemóránként a csapágyak elhasználódása és az egyes összetevők átvizsgálása/esetleges cseréje miatt van szükség. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a felhasználó kockáztatja a sűrítűelem épségét, ami a szervizelési költség többszörösét teszi ki!

A sűrítőelem azóta is problémamentesen üzemel, mindenki legnagyobb örömére.

boge csavarelemboge csavarelem2boge csavarelem3boge csavarelem4boge csavarelem5

Csavarelem szervizelés

Egy kompresszor bekötése után az első indításkor nagyon fontos, hogy ellenőrizzük a forgásirányt! Ennek elmulasztása súlyos károkat tud okozni a berendezésben.

A napokban hoztak hozzánk egy csavarelemet szervizre, ami a forgásirány ellenőrzésének elmulasztásából adódóan megsérült. A kompresszort bekötötték, elindították, majd kevesebb mint fél perc alatt egy fémes visítás után leállt a gép. A csavarelem összesült a csavarelemházzal.  Az illetékeseknek az az egy szerencséjük volt, hogy a kompresszor teljesítménye nem volt elég nagy ahhoz, hogy magát a csavarelemet helyrehozhatatlan mértékben megrongálja; főleg a csavarelemház sérült. (A szóban forgó csavarelem ára újonnan több mint 1 millió forint.)

Azóta, hogy helyrehoztuk a keletkezett kárt, folyamatosan dolgozik a kompresszor, a csavarelem hibajelensége nélkül.

beegett csavarelemrongalodott csavarelemhazjavitott csavarelemhaz

Megújult a weboldalunk!

Kedves Látogatók!

 

Ha már jártak korábban a www.kompresszor.hu oldalon, akkor bizonyára észrevették, hogy az teljes mértékben megújult. A korábbi weboldalunkkal ellentétben a mostani sokkal informálisabb és a kor igényeinek megfelelően van kialakítva. Modernizáltuk a megjelenést és igyekeztünk barátságossá, egyértelművé tenni a felhasználók számára a működését. Egyik nagy újításunk a raktárkészlet oldal, ahol megtalálhatóak a raktárunkban lévő használt kompresszorok, hűtveszárítók, adszorpciós szárítók, így bárki könnyen informálódhat, vagy kérhet árajánlatot az általa keresett kompresszorról. Természetesen hasonlóan büszkék vagyunk arra, hogy az új kompresszorkínálatunk és a levegőkezelő berendezéseink is minden igényt kielégítően megtalálhatóak az oldalunkon.

Ahogy az lenni szokott, miden újban benne van a hiba lehetősége, ezért kérjük Önöket, hogy ha olyan problémát, kényelmetlenséget fedeznek fel az oldalunkkal kapcsolatban, amit érdemes lenne kijavítani, írják meg nekünk és mi utánanézünk, hogy az a továbbiakban zökkenőmentessé válhasson minden látogatónk számára.
Az elkövetkező napokban észrevehetik, hogy bizonyos tartalmak változni fognak, vagy amik még nincsenek maradéktalanul feltöltve azok pótlása is végbe fog menni, így érdems lehet pár nap elteltével visszanézni az oldalunkra, hátha találnak majd olyan információt/tartalmat, ami korábban még nem volt elérhető.

Reméljük, hogy az idejüket sikerül hasznosan eltölteni az oldalunkon és megtalálni minden kompresszorral kapcsolatos kérdésükre a választ.

Kérdése esetén állunk rendelkezésére!

 

Lang Ervin, ügyvezető és az Airtech Kft. csapata.

Kérdése van?

Vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, készséggel állunk rendelkezésére!

Kattintson ide!

Szolgáltatásaink

Ismerje meg szolgáltatásainkat!

Kattintson ide!

Hírlevél

Legyen naprakész, értesüljön ajánlatainkról, híreinkről elsőkézből!

Iratkozzon fel!